A felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát és kb 1 percig együtt pirítjuk.
Beletesszük a répát és a megtisztított burgonyát. Együtt pirítjuk 3 percig, majd beleszórjuk a pirospaprikát, a majorannát és felöntjük a vízzel, végül sózzuk és borsozzuk.
15 percig főzzük, majd hozzátesszük a kelbimbót és további 5 percig főzzük.
A levesből kimerünk 1/2 merőkanálnyi levet és elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejfölt is. A keveréket beleöntjük a levesbe és megkeverjük, majd további 3 percig főzzük.
Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit. Aki főzni szeretné a virslit az a habarás után tegye a levesbe.