Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gömbölyű frankfurti leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg répagolyó
  • 15 darab parázsburgonya
  • 300 g kelbimbó
  • 2 darab virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1,3 liter víz
  • majoránna
  • só
  • bors

Elkészítése

A felhevített zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, ezután hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát és kb 1 percig együtt pirítjuk.

Beletesszük a répát és a megtisztított burgonyát. Együtt pirítjuk 3 percig, majd beleszórjuk a pirospaprikát, a majorannát és felöntjük a vízzel, végül sózzuk és borsozzuk.

15 percig főzzük, majd hozzátesszük a kelbimbót és további 5 percig főzzük.

A levesből kimerünk 1/2 merőkanálnyi levet és elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejfölt is. A keveréket beleöntjük a levesbe és megkeverjük, majd további 3 percig főzzük.

Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit. Aki főzni szeretné a virslit az a habarás után tegye a levesbe.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gombolyu-frankfurti-leves/