Elkészítése
- A húsokat megtisztítjuk, majd kb 3 liter vízben feltesszük főni.
- Amikor felforrt, akkor leszedjük a habját és a lángot mérsékeljük alatta.
- Közben a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, majd a húshoz adjuk és sózzuk.
- Amikor a zöldségek félig megpuhultak, akkor a húsokat kiszedjük és a rizst adjuk a leveshez.
- Amikor a rizs és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor a tojássárgákat kikeverjük a citomlével és 1-2 evőkanál forró leves lével, majd az egészet visszaöntjük a leveshez folyamatos keverés mellett.
- Addig főzzük, amíg fel nem forr. Mielőtt felforrna, elzárjuk alatta a lángot.
- Megkóstoljuk és ha szükségét érezzük, akkor sózzuk és adhatunk még hozzá citomlevet. Ekkor elkészült a levesünk.
- Ha szeretnénk, akkor a húst lefejthetjük a csontról és visszatehetjük a levesbe vagy ízlés szerint kínálhatjuk mellé is.
Tipp:
Tálaláskor kínálhatunk mellé citromkarikákat és apróra vágott kaprot is.






