Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Görög citomos leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 750 g szárnyas levesmix
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kicsi zeller
  • 3 db tojássárgája
  • 8 dkg rizs
  • só
  • kevés kapor
  • citromlé

Elkészítése

  1. A húsokat megtisztítjuk, majd kb 3 liter vízben feltesszük főni.
  2. Amikor felforrt, akkor leszedjük a habját és a lángot mérsékeljük alatta.
  3. Közben a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, majd a húshoz adjuk és sózzuk.
  4. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, akkor a húsokat kiszedjük és a rizst adjuk a leveshez.
  5. Amikor a rizs és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor a tojássárgákat kikeverjük a citomlével és 1-2 evőkanál forró leves lével, majd az egészet visszaöntjük a leveshez folyamatos keverés mellett.
  6. Addig főzzük, amíg fel nem forr. Mielőtt felforrna, elzárjuk alatta a lángot.
  7. Megkóstoljuk és ha szükségét érezzük, akkor sózzuk és adhatunk még hozzá citomlevet. Ekkor elkészült a levesünk.
  8. Ha szeretnénk, akkor a húst lefejthetjük a csontról és visszatehetjük a levesbe vagy ízlés szerint kínálhatjuk mellé is.

Tipp:

Tálaláskor kínálhatunk mellé citromkarikákat és apróra vágott kaprot is.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gorog-citomos-leves/