Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Grízgombóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A leves elkészítéséhez először a zöldségeket felvágjuk, a borsót pedig hüvelyesen egészben hagyjuk. A lábas aljába egy kevés olajat öntünk, majd hozzáadjuk a felvágott zöldségeket, kivéve a petrezselyemzöldet. A zöldségeket 2-3 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ha szükséges, még adunk hozzá vizet, hogy elérje a kívánt mennyiséget. Ekkor kerül bele a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.05.

Leveshez

Grízgombóc

Elkészítése

A leves elkészítéséhez először a zöldségeket felvágjuk, a borsót pedig hüvelyesen egészben hagyjuk. A lábas aljába egy kevés olajat öntünk, majd hozzáadjuk a felvágott zöldségeket, kivéve a petrezselyemzöldet. A zöldségeket 2-3 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ha szükséges, még adunk hozzá vizet, hogy elérje a kívánt mennyiséget. Ekkor kerül bele a petrezselyemzöld is. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Amíg a leves fő, elkészítjük a daragaluskát. A búzadarát először átszitáljuk. A hideg zsírt fakanállal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Megsózzuk, és hozzákeverjük az átszitált búzadarát is. Az egészet jól összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk. Forró vízbe mártott kiskanállal gombóckákat formázunk a masszából, és forró sós vízben kifőzzük, vagy közvetlenül a levesbe főzzük bele.

Az elkészült levest tálaláskor a daragaluskákkal együtt kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is