A leves elkészítéséhez először a zöldségeket felvágjuk, a borsót pedig hüvelyesen egészben hagyjuk. A lábas aljába egy kevés olajat öntünk, majd hozzáadjuk a felvágott zöldségeket, kivéve a petrezselyemzöldet. A zöldségeket 2-3 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ha szükséges, még adunk hozzá vizet, hogy elérje a kívánt mennyiséget. Ekkor kerül bele a petrezselyemzöld is. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amíg a leves fő, elkészítjük a daragaluskát. A búzadarát először átszitáljuk. A hideg zsírt fakanállal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Megsózzuk, és hozzákeverjük az átszitált búzadarát is. Az egészet jól összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk. Forró vízbe mártott kiskanállal gombóckákat formázunk a masszából, és forró sós vízben kifőzzük, vagy közvetlenül a levesbe főzzük bele.
Az elkészült levest tálaláskor a daragaluskákkal együtt kínáljuk.