Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grízgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 4 szem burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db karfiol rózsa
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 0,25 db karalábé
  • 1 csipet őrölt kömény
  • só
  • ételízesítő
  • 1 db szegfűszeg
  • 4 db szegfűbors
  • 6 db feketebors
  • petrezselyem

A grízhez

  • 2 db tojás
  • 20 dkg búzadara
  • 1 teáskanál só
  • olaj (amennyit felvesz )

Elkészítése

A leveshez a vizet felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Alacsony lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a búzadarát, egy kevés sót, majd annyi étolajat adunk hozzá, hogy a keverék ne legyen túl híg. Legalább fél órát állni hagyjuk, hogy a gríz megduzzadjon.

Ezután kiskanállal kiszaggatjuk, kézzel megformázzuk, és a forró levesbe tesszük. Egyet félbevágunk, hogy megbizonyosodjunk róla, átfőtt-e. Ha elkészült, tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/grizgomboc-leves-3/