Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 burgonya
- 1 vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- 2 tojás
- 6 ek búzadara
Elkészítése:
A tojásokat villával felverjük, sóval ízesítjük és kanalanként hozzáadjuk a búzadarát. Elkeverjük és fél órát pihentetjük.
A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy lereszeljük) és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük 1,5 liter vízzel és beletesszük a megtisztított, 1 cm-es kis kockákra vágott zöldségeket. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt majdnem készre főzzük.
Nedves kézzel golyókat formázunk a masszából és beleeresztjük a levesbe, vagy kanál segítéségével közvetlenül eresztjük bele őket. Lefedve készre főzzük.
[box style=”info”]Miután a gázt elzártam, a fedőt még egy fél óráig a lábason hagyom.[/box]

