Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grízgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 4 darab burgonya
  • 1 rózsa karfiol
  • 1 szelet karalábé
  • 2 db húsleveskocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • só

Galuskához

  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • petrezselyemzöld (apóra vágva )
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg búzadara

Elkészítése

A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk, majd egy lábosba tesszük, és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a húsleveskockákat, sóval és ételízesítővel ízesítjük. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Közben elkészítjük a galuskát. A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a sót, az apróra vágott vagy szárított petrezselymet, a zsírt és a búzadarát. A masszát jól összekeverjük, majd legalább fél órát pihentetjük.

A pihentetett masszából kis gombócokat formázunk, amelyeket a forró levesbe teszünk. A galuskákat körülbelül 10 perc alatt főzzük meg, amíg teljesen átfőnek.

A levest forrón, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/grizgomboc-leves-5/