Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grízgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • búzadara (amennyit felvesz )
  • 1 szál sárgarépa
  • 1-2 db burgonya
  • 1 db karalábé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 0,5 fej zeller
  • leveskocka

Elkészítése

A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és azokat is megpirítjuk. Ha megpirultak, felöntjük tetszés szerinti mennyiségű vízzel, és ha szeretnénk, tehetünk bele leveskockát is.

Amíg a leves fő, elkészítjük a gombócokat. A tojást összekeverjük a búzadarával. Adhatunk hozzá petrezselyemzöldet is, ami pikánsabb ízt ad neki. Nedves kézzel vagy kanál segítségével a forró levesbe szaggatjuk a gombócokat. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a leves felszínére. Kicsi gombócokat készítsünk, hogy ne kelljen sokáig főzni!

Bármilyen zöldséget adhatunk még a leveshez, amit a család szeret.

https://receptneked.wps.hu/levesek/grizgomboc-leves/