Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gulyás bográcsban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár
  • 3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg szalonna
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,25 fej zeller
  • 1 fej karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab paprika
  • 4 darab krumpli
  • só
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • 2 szál lestyán
  • zöldpaprika
  • csipetke

Elkészítése

Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent.

Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva.

A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a felaprított hagymát és dinszteljük meg. Ha szükséges egy-két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá.

Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át.

Húzzuk félre a bográcsot, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsük fel fél liter vízzel, majd engedjük vissza a tűz fölé. Tegyük bele a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellergumót, sózzuk és főzzük félpuhára a húst.

Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lestyánt, szórjuk rá a köményt és a majoránnát, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje.

Nagyjából húsz perc rotyogtatás után tegyük bele a krumplit és a csipetkét. Kóstolás után fűszerezzük még szükség szerint és főzzük készre a gulyást.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gulyas-bogracsban/