Elkészítése
A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk ízlés szerinti méretűre.
A szalonnát és a húst vágjuk apró darabokra.
Olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd adjuk hozzá az apróra kockázott hagymát és pár csepp zsiradékot (olajat vagy zsírt), így nem fog füstölni vagy megégni.
Adjuk hozzá a kockára vágott húst, az oldalast és pároljuk addig, amíg a hús ki nem fehéredik, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát és pirítsuk egy percig (ne tovább mert keserű lesz).
Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, a kis kockára vágott paprikát, a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, az erős paprikát és a babérlevelet.
Öntsük fel hideg vízzel úgy, hogy jól ellepje és lassú tűzön főzzük 2-3 órán át. Ha kell pótoljuk a vizet főzés közben úgy, hogy a hús mindig legyen ellepve.
Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és azt is puhára főzzük.
Tálaljuk egy jó adag tejföllel.

