Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gulyás leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marhahús
  • 2 darab sertés oldalas
  • 100 g szalonna (vagy egy jó evőkanál zsír)
  • 250 g vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 darab tv paprika
  • 3 darab paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 darab babérlevél
  • 700 g krumpli
  • köménymagot
  • fokhagyma
  • só
  • bors
  • darált erős paprika
  • kevés zsiradék

Elkészítése

A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk ízlés szerinti méretűre.

A szalonnát és a húst vágjuk apró darabokra.

Olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd adjuk hozzá az apróra kockázott hagymát és pár csepp zsiradékot (olajat vagy zsírt), így nem fog füstölni vagy megégni.

Adjuk hozzá a kockára vágott húst, az oldalast és pároljuk addig, amíg a hús ki nem fehéredik, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát és pirítsuk egy percig (ne tovább mert keserű lesz).

Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, a kis kockára vágott paprikát, a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, az erős paprikát és a babérlevelet.

Öntsük fel hideg vízzel úgy, hogy jól ellepje és lassú tűzön főzzük 2-3 órán át. Ha kell pótoljuk a vizet főzés közben úgy, hogy a hús mindig legyen ellepve.

Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és azt is puhára főzzük.

Tálaljuk egy jó adag tejföllel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gulyas-leves-2/