Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gulyásleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • olaj (vagy zsír)
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 0,5 kg burgonya

Nodeli

  • 2 db tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • kevés víz

Elkészítése

A felkockázott húst pörkölt alapként megfuttatjuk hagymán és olajon, majd fűszerezzük ízlés szerint, és egy kevés vizet adunk hozzá. Amikor a hús félig megpuhult, felengedjük körülbelül 3 liter vízzel, és így folytatjuk a főzést, közben további fűszerekkel és őrölt köménnyel ízesítjük.

A megtisztított, felkockázott burgonyát a leveshez adjuk, és amikor már ez is kezd puhulni, beleszaggatjuk a nokedlit. Még körülbelül 5 percig főzzük, hogy minden jól összeérjen, és elkészüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/gulyasleves-2/