Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gulyásleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 4 darab burgonya
  • füstölt füstölt fűszerpaprika
  • rozmaring
  • bors
  • babérlevél
  • zsiradék

Elkészítése

A húst kockázzuk. A zöldségeket hámozzuk és egyforma nagyságúra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

Egy edényben zsírt hevítünk és a hagymát lepirítjuk benne. Beleöntjük a fűszereket és együtt dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig pirítunk, majd ezután mehetnek rá a zöldségek is.

Megszórjuk paprikával és pörköltet főzünk. Időnként vizet adjunk hozzá, hogy ne égjen le.

A burgonyát külön főzzük meg. Amikor a hús már kezd puhulni, felöntjük a burgonya főzővizével és adunk még hozzá annyi vizet, amennyi levest szeretnénk főzni. Mehet bele a burgonya is és együtt főzzük tovább, míg a hozzávalók meg nem puhulnak.

Ha nem találjuk elég ízesnek, akkor leveskockát vagy további fűszereket nyugodtan tehetünk még bele.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gulyasleves-8/