A húst kockázzuk. A zöldségeket hámozzuk és egyforma nagyságúra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy edényben zsírt hevítünk és a hagymát lepirítjuk benne. Beleöntjük a fűszereket és együtt dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig pirítunk, majd ezután mehetnek rá a zöldségek is.
Megszórjuk paprikával és pörköltet főzünk. Időnként vizet adjunk hozzá, hogy ne égjen le.
A burgonyát külön főzzük meg. Amikor a hús már kezd puhulni, felöntjük a burgonya főzővizével és adunk még hozzá annyi vizet, amennyi levest szeretnénk főzni. Mehet bele a burgonya is és együtt főzzük tovább, míg a hozzávalók meg nem puhulnak.
Ha nem találjuk elég ízesnek, akkor leveskockát vagy további fűszereket nyugodtan tehetünk még bele.