Elkészítése
A kockákra vágott, megmosott sertéshúst bő vízben feltesszük főni. Ahogy a víz felforr, a tetején keletkező habot folyamatosan leszedjük. Miután a víz felforrt, és a hab eltűnt, hozzáadjuk a megtisztított, tetszés szerint darabolt sárgarépát és fehérrépát. Ízlés szerint megsózzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt. Az egészet alacsony lángon főzzük legalább egy órán keresztül.
Egy óra elteltével egy darab húst kiveszünk, és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és a levest tovább főzzük a burgonya megpuhulásáig. Ez körülbelül 25-30 percet vesz igénybe, a burgonya típusától függően. Amikor a burgonya is megfőtt, a leves elkészült.
Tálalás előtt még egyszer megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítünk. Friss kenyérrel vagy önmagában is tálalhatjuk.
