Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gulyásleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg marhahús ( vagy sertéshús)
  • 1,5 kg burgonya
  • vegyes leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsír (vagy olaj )
  • só
  • bors
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 2-3 db leveskocka

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a tojás felvesz)

Elkészítése

Zsíron (vagy olajon) megpirítom a felaprított vöröshagymát, amíg üveges nem lesz. Ezután megszórom pirospaprikával, majd azonnal felöntöm 2 dl vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Beleteszem a kockákra vágott húst, és alaposan átforgatom a paprikás hagymás alapban. Hozzáadom a többi hozzávalót is, a burgonya kivételével, és fedő alatt puhára főzöm, hasonlóan, mint a pörköltet.

Amikor a hús megpuhult, felöntöm a kellő mennyiségű vízzel, és amikor a leves felforr, hozzáadom a felkockázott burgonyát. Addig főzöm, amíg a burgonya is megpuhul.

A végén a forrásban lévő levesbe galuskát szaggatok, amelyet gyorsan megfőzök benne. Külön csípős paprikát is tehetünk bele tálaláskor, ha szeretjük az erősebb ízeket.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gulyasleves/