Zsíron (vagy olajon) megpirítom a felaprított vöröshagymát, amíg üveges nem lesz. Ezután megszórom pirospaprikával, majd azonnal felöntöm 2 dl vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Beleteszem a kockákra vágott húst, és alaposan átforgatom a paprikás hagymás alapban. Hozzáadom a többi hozzávalót is, a burgonya kivételével, és fedő alatt puhára főzöm, hasonlóan, mint a pörköltet.
Amikor a hús megpuhult, felöntöm a kellő mennyiségű vízzel, és amikor a leves felforr, hozzáadom a felkockázott burgonyát. Addig főzöm, amíg a burgonya is megpuhul.
A végén a forrásban lévő levesbe galuskát szaggatok, amelyet gyorsan megfőzök benne. Külön csípős paprikát is tehetünk bele tálaláskor, ha szeretjük az erősebb ízeket.