Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Gyógyító húsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

gy nagy lábost megtöltünk vízzel, majd beletesszük a sót, az egész borsot (teatojásban) és a csontot. Lassú tűzön elkezdjük főzni, és legalább egyszer felforraljuk. Ezután közepes lángon fél órát főzzük, miközben a habot szükség szerint leszedjük a tetejéről. A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat felkarikázzuk, a burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.04.12.

Hozzávalók

Elkészítése

gy nagy lábost megtöltünk vízzel, majd beletesszük a sót, az egész borsot (teatojásban) és a csontot. Lassú tűzön elkezdjük főzni, és legalább egyszer felforraljuk. Ezután közepes lángon fél órát főzzük, miközben a habot szükség szerint leszedjük a tetejéről.

A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat felkarikázzuk, a burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben hagyjuk. Ezeket a csont mellé tesszük a levesbe, majd újra felforraljuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott disznócombot, és alacsony lángon további fél órán át főzzük. Időközben megkóstoljuk a levest, és szükség szerint utánaízesítjük sóval vagy borssal.

Amikor a hús puhára főtt, egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikát adunk a leveshez, csak színezés céljából. A főzés végeztével eltávolítjuk a csontot és a teatojást.

Tálalás előtt, ha szeretnénk, külön cérnametéltet főzünk, amelyet a forró leveshez adunk. A leves gazdag, ízletes és tápláló, ideális gyógyító étel hűvösebb napokra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is