Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyógyító húsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg sertéscomb
  • 1 db csont
  • 2 közepes burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0,5 fej zeller
  • 0,5 fej karalábé
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

gy nagy lábost megtöltünk vízzel, majd beletesszük a sót, az egész borsot (teatojásban) és a csontot. Lassú tűzön elkezdjük főzni, és legalább egyszer felforraljuk. Ezután közepes lángon fél órát főzzük, miközben a habot szükség szerint leszedjük a tetejéről.

A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat felkarikázzuk, a burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben hagyjuk. Ezeket a csont mellé tesszük a levesbe, majd újra felforraljuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott disznócombot, és alacsony lángon további fél órán át főzzük. Időközben megkóstoljuk a levest, és szükség szerint utánaízesítjük sóval vagy borssal.

Amikor a hús puhára főtt, egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikát adunk a leveshez, csak színezés céljából. A főzés végeztével eltávolítjuk a csontot és a teatojást.

Tálalás előtt, ha szeretnénk, külön cérnametéltet főzünk, amelyet a forró leveshez adunk. A leves gazdag, ízletes és tápláló, ideális gyógyító étel hűvösebb napokra.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyogyito-husleves/