Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Gyömbéres almaleves áfonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 Idared alma 12 dkg friss kék áfonya 2 dl tejföl 10 dkg cukor csipet só 1 ek étkezési kukoricakeményítő 1 dl tejszín 1 rúd fahéj 3 szegfűszeg 2 kandírozott gyömbér 1 csillagánizs 1 citrom leve és reszelt héja 1 liter víz Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük. Szeletekre vágjuk, és azonnal feltesszük egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.07.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 Idared alma
  • 12 dkg friss kék áfonya
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 ek étkezési kukoricakeményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 3 szegfűszeg
  • 2 kandírozott gyömbér
  • 1 csillagánizs
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 liter víz


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük. Szeletekre vágjuk, és azonnal feltesszük egy fazékban előkészített citromos vízbe főni.

Fűszerezzük, majd az áfonyát mosás után hozzáadjuk. A citromhéjat is reszeljük bele, és a kandírozott gyömbért aprítsuk fel. A levest addig főzzük, amíg az alma üvegesre nem párolódik. Ekkor a fűszereket eltávolítjuk.

A tejfölt kikeverjük egy kevés hideg vízzel, a keményítővel, és a tejszínnel. A felöntőléből is teszünk belőle hozzá hőkiegyenlítés szempontjából, hogy ne csomósodjon össze. Behabarjuk vele a levest, és pár percig kevergetve forraljuk. Lehűtve tálaljuk.

Őrölt fahéjjal is megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is