Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyömbéres almaleves áfonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 Idared alma
  • 12 dkg friss kék áfonya
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 ek étkezési kukoricakeményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 3 szegfűszeg
  • 2 kandírozott gyömbér
  • 1 csillagánizs
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 liter víz


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük. Szeletekre vágjuk, és azonnal feltesszük egy fazékban előkészített citromos vízbe főni.

Fűszerezzük, majd az áfonyát mosás után hozzáadjuk. A citromhéjat is reszeljük bele, és a kandírozott gyömbért aprítsuk fel. A levest addig főzzük, amíg az alma üvegesre nem párolódik. Ekkor a fűszereket eltávolítjuk.

A tejfölt kikeverjük egy kevés hideg vízzel, a keményítővel, és a tejszínnel. A felöntőléből is teszünk belőle hozzá hőkiegyenlítés szempontjából, hogy ne csomósodjon össze. Behabarjuk vele a levest, és pár percig kevergetve forraljuk. Lehűtve tálaljuk.

Őrölt fahéjjal is megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyomberes-almaleves-afonyaval/