A sütőtököt egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, a gyömbért vékonyan szeleteljük fel.
Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt gyömbért és addig pirítsuk, amíg az illata nem érződik.
Ezután reszeljük rá egy narancs héját, majd adjuk hozzá a reszelt sütőtököt, szórjuk meg egy csipet sóval, frissen őrölt színes borssal, ízlés szerint édesítővel (vagy cukorral), facsarjuk rá a két narancs levét, majd alaposan keverjük össze és pároljuk pár percig.
Ezután öntsük fel a vízzel, ha szükséges ízesítsünk még utána, majd főzzük kb 10 percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára a tejszínnel, majd amikor a sütőtök már puhára főtt, akkor állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez és főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Ezután vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük és egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen a leves.