Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májgombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • petrezselyemgyökér
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • ételízesítő

A gombóchoz

  • 1 db májkrém
  • 2 db zsömle
  • 1 db tojás
  • kevés zsemlemorzsa
Gyors kacsamájpástétomos gombóc leves kép

Elkészítése

A zöldségeket karikákra szeleteljük, majd 1 evőkanál olajon, kevés vízzel és a többi hozzávalóval együtt puhára főzzük. Amikor megpuhultak, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk.

Közben a zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk. Hozzákeverjük a tojást, a libamájpástétomot és a petrezselyemzöldet. Ha a keverék nem elég szilárd, zsemlemorzsát adunk hozzá, amíg megfelelő állagúvá válik. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.

A forrásban lévő levesbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük, amíg a gombócok meg nem puhulnak.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyors-kacsamajpastetomos-gomboc-leves/