Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol fele
- 10 dkg tarhonya
- 3 kisebb szál sárgarépa
- 3 nagy szem krumpli
- 4 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 csapott kk csemege paprikakrém
Elkészítése:
Minden zöldséget megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit kicsire kockázzuk.
A tarhonyát egy közepes fazékban az olajon világosra pirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a pirospaprikával, jól átkeverjük.
Felengedjük kb 2 liter vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.
Ha puhák a zöldségek és a tészta, hozzáadjuk a karfiolt és pár perc alatt készre főzzük. Érdemes megkóstolni, hogy szükséges-e még sózni.
Melegen, azonnal kínáljuk.
[box style=”info”]Ez az egyszerű leves a kislányom kedvence. Nem igényel sok időt az elkészítése és egyszerű is. A konyhában kevésbé járatos háziasszonyoknak, illetve időhiánnyal küzdő anyukáknak is jó szívvel ajánlom.[/box]

