Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors karfiolos tarhonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol fele
  • 10 dkg tarhonya
  • 3 kisebb szál sárgarépa
  • 3 nagy szem krumpli
  • 4 ek olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csapott kk csemege paprikakrém


Elkészítése:

Minden zöldséget megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit kicsire kockázzuk.

A tarhonyát egy közepes fazékban az olajon világosra pirítjuk.

Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a pirospaprikával, jól átkeverjük.

Felengedjük kb 2 liter vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.

Ha puhák a zöldségek és a tészta, hozzáadjuk a karfiolt és pár perc alatt készre főzzük. Érdemes megkóstolni, hogy szükséges-e még sózni.

Melegen, azonnal kínáljuk.

[box style=”info”]Ez az egyszerű leves a kislányom kedvence. Nem igényel sok időt az elkészítése és egyszerű is. A konyhában kevésbé járatos háziasszonyoknak, illetve időhiánnyal küzdő anyukáknak is jó szívvel ajánlom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyors-karfiolos-tarhonyaleves/