Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors tejszínes zöldborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 üveg zöldborsó
  • kevés petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 1 kk cukor
  • kevés keményítő
  • 200 g főzőtejszín
  • 2 marék levestészta
  • 2 db leveskocka


Elkészítése:

A zöldborsó konzervet levével együtt fazékba öntöm, kétszer annyi vizet öntök hozzá, belemorzsolom a leveskockát, és felforralom.

Mikor felforrt kevés levet kiveszek, ehhez hozzáadom a levestésztát.

A levest sózom , borsozom, cukrozom. Ha kell valami bele, akkor most pótolom.
A főzőtejszínből kevés keményítővel, és a forró lével habarást készítek, csomómentesre keverem, majd visszaöntöm a fazékba, beleteszem a finomra aprított petrezselymet.

Pillanatok alatt kész a finom leves.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyors-tejszines-zoldborsoleves/