Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg vegyes gyümölcs
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • cukor
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a mascarponéval, a citrom levével és reszelt héjával. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Az elkészült krémet fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

A kihűlt piskótát óvatosan kettévágjuk. Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a citromos mascarponekrémet, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot.

A tetejét vékonyra szeletelt citromkarikákkal, keményre vert habtejszínnel és aprított gumicukorral díszítjük. Az elkészült tortát tálalás előtt további 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyumolcs-leves/