Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg alma 0,5 kg meggy 0,5 kg barack 1,5 liter víz csipet só 2 dl főzőtejszín 2 dl tejföl 3 ek liszt 10 dkg cukor 1 mk őrölt szegfűszeg 1 mk őrölt fahéj 3-4 citromhéj darabka 1 ek citromlé Elkészítése: A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2016.04.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg alma
  • 0,5 kg meggy
  • 0,5 kg barack
  • 1,5 liter víz
  • csipet só
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 3-4 citromhéj darabka
  • 1 ek citromlé


Elkészítése:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A barackot szintén apró kockákra vágjuk.

Hideg vízben feltesszük főni. A citromhéjat, a csipet sót, a szegfűszeget és fahéjat hozzáadva forrásig melegítjük. Közben a tejszínnel és a tejföllel simára keverjük a cukrot és a lisztet. Amint felforrt a leves, a habarásban 4 dl forró gyümölcslevet elkeverünk, majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük. Újraforrástól kb. 3 percig csendesen főzzük.

A citromhéjat főzés után vegyük ki a levesből. Behűtve kínáljuk.

[box style=”info”]Idény szerint változtathatjuk a gyümölcsöket, ami ribizli, egres, körte, cseresznye vagy sárgabarack is lehet aszerint, hogy ki mit szeret igazán.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is