Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg friss gyümölcs ( alma, körte, birsalma, szilva, meggy, cseresznye, szőlő, őszibarack, sárgabarack stb.)
  • 0,5 citrom leve
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 0,5 csipet só
  • cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

Az előkészített, megpucolt, kimagozott gyümölcsöket szeleteljük fel egyforma nagyságúra, majd vízben tegyük fel őket főni. Valamennyivel több vizet öntsünk hozzájuk, mint amennyi ellepi őket. Közben a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és a cukorral ízesítsük a őket.

Amíg fő a leves, addig a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, majd ha a gyümölcsök félig megfőttek, akkor öntsük hozzá a leveshez. Még egyet forraljunk a gyümölcslevesen, és már kész is vagyunk.

 

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyumolcsleves-4/