Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg magozott cseresznye
  • 0,5 kg magozott meggy
  • 1 evőkanál méz
  • 1-2 karika citrom
  • pár szem szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • só

A habaráshoz

  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag puncsízű pudingpor

Elkészítése

A vizet egy lábasban feltesszük melegedni, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citromkarikákat, egy csipet sót és a mézet. Felforraljuk, majd néhány percig főzzük, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

Ezután a darabos fűszereket eltávolítjuk, majd a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket a fűszeres vízhez adjuk, és addig főzzük, amíg megpuhulnak.

Közben a főzőtejszínt simára keverjük a pudingporral, és amikor a gyümölcsök megpuhultak, ezzel a keverékkel behabarjuk a levest. Folyamatos keverés mellett még néhány percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

A levest kihűtjük, majd hidegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyumolcsleves-5/