Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg gyümölcs
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 szegfűszeg
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál cukor vagy cukor pótló
  • csipet só
  • pár csepp rumaroma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz


Elkészítése:

Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros). A gyümölcsöket hideg vízben kezdjük főzni csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és a szegfűszeggel.

Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a főzőléből és a főzőtejszínnel összekevert lisztet hozzáadjuk, majd csomómentesre keverve visszaöntjük a leveshez. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat is és felforraljuk.

Hidegen és melegen is tálalható.

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyumolcsleves-8/