Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsmentő krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb alma
  • 3 nagyobb körte
  • 10 szem szilva
  • 1 nagy csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a körtét és az almát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A szilvákat kettévágjuk, és a magjukat kiemeljük.

A gyümölcsöket egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, és a fahéjat. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Merülő mixerrel pürésítjük.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és pár perc után elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.

[box style=”info”]Olyan sok gyümölcsöt kaptunk, hogy nem bírtuk mind megenni, és kezdtek veszíteni a frissességükből. Így ezeket felhasználva készült el ez a finom kis krémleves. Jól behűtve kellemes frissítő volt a nagy melegben.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/gyumolcsmento-kremleves/