Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 fej hagyma apróra vágva
- 1 szál póréhagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
- kevés snidling
- néhány babérlevél
- 1 csipet só, és bors
- ízlés szerint szerecsendió
- 200 g főzőtejszín
- kevés liszt, vagy keményítő
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a hagymát dinsztelem, kicsit később a pórét, és a fokhagymát is hozzáadom. Megsózom.
Felöntöm vízzel, megborsozom, szerecsendiót reszelek hozzá, a babérleveleket is a vízbe teszem. (ha valaki tartalmasabb levest kíván, tehet bele 1 – 2 leveskockát is)
Mikor a hagyma megfő, keményítős, vagy lisztes főzőtejszínnel behabarom, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és újból felforralom.
Tálalni lehet levesgyönggyel, de fokhagymás olajban pirított kenyérkockákkal is. Sajtot is reszelhetünk rá.

