Elkészítése
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd egy liter vízzel felengedjük. Beletesszük a leveskockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Közben elkészítjük a tésztát: a tojást egy csipet sóval és annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Ezt hajszálvékonyra nyújtjuk. A vajon, fedő alatt megpároljuk az újhagymát a zöldjével együtt, apróra vágva. Amikor már szép sárga, megszórjuk pirospaprikával és egy csipet sóval.
A kinyújtott tésztalap egyik felére, bizonyos távolságban, halmokat rakunk a hagymás töltelékből, mintha barátfülét készítenénk. A tészta másik felét ráhajtjuk, és derelyemetszővel kis kockákra vágjuk, úgy, hogy minden kocka közepén legyen hagymatöltelék.
A levest a hagymás töltelékkel megtöltött tésztával együtt, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
