Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymástáska-leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A leveshez

  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A tésztához

  • 1 db tojás
  • finomliszt (amennyit felvesz )
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 késhegynyi őrölt pirospaprika
  • só

A tálaláshoz

  • 1 dl tejföl

Elkészítése

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd egy liter vízzel felengedjük. Beletesszük a leveskockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Közben elkészítjük a tésztát: a tojást egy csipet sóval és annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Ezt hajszálvékonyra nyújtjuk. A vajon, fedő alatt megpároljuk az újhagymát a zöldjével együtt, apróra vágva. Amikor már szép sárga, megszórjuk pirospaprikával és egy csipet sóval.

A kinyújtott tésztalap egyik felére, bizonyos távolságban, halmokat rakunk a hagymás töltelékből, mintha barátfülét készítenénk. A tészta másik felét ráhajtjuk, és derelyemetszővel kis kockákra vágjuk, úgy, hogy minden kocka közepén legyen hagymatöltelék.

A levest a hagymás töltelékkel megtöltött tésztával együtt, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hagymastaska-leves/