Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók az alapléhez: 1 db balatoni ponty egészben ( kb 1,5 kg) fél citrom 2 db babérlevél zöld fűszerek: tárkony, kapor, lestyán, petrezselyemzöld 1 tk tartósítószer mentes ételízesítő 1 nagy fej hagyma só, szemes fekete bors A leveshez: 2 db sárgarépa 1 szál petrezselyem 1 kis fej hagyma 10 dkg zöldbab (nálam Juliskabab) 10 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2017.10.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

Hozzávalók az alapléhez:

  • 1 db balatoni ponty egészben ( kb 1,5 kg)
  • fél citrom
  • 2 db babérlevél
  • zöld fűszerek: tárkony, kapor, lestyán, petrezselyemzöld
  • 1 tk tartósítószer mentes ételízesítő
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, szemes fekete bors

A leveshez:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg zöldbab (nálam Juliskabab)
  • 10 dkg zöld borsó
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek teljes kiőrlésű búza liszt
  • 1 dl házi paradicsom sűrítmény
  • 2-3 szál kapor és lestyán
  • 1 tk Bors Magic (korpacibere helyett, ha nincs akkor egy jó marék savanyú káposzta)
  • őrölt bors


Elkészítése:

Az alaplé készítése :

A halat hideg vízben feltesszük egészben főni, hozzáadjuk a megmosott citrom karikákat, babérlevelet, csokorba kötött zöld fűszernövényeket, a hagymát, a borsot és az ételízesítőt.

Forrástól számítva kb.15-20 percet főztem, közepes hőfokon. Lezártam a lángot.( Nagy adag volt, még két alkalommal készítek belőle levest).

Leves készítése:

A felaprított sárgarépát, petrezselymet, az apróra vágott hagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet, összekavarjuk és felengedjük 2-3 dl hideg vízzel.

Hozzá adjuk a paradicsom sűrítményt, a hal alaplevet, kb fél liternyi mennyiséget, hozzáadjuk a felaprított lestyánt és a kaprot.

Kis lángon főzzük belerakjuk a zöldbabot és a borsót. Egy kis őrölt borssal ízesítjük, majd beletesszük a Bors magicet. Ha szükség utána ízesítünk.

Felszeleteljük a halat és beletesszük a forró levesbe. Máris kínáljuk.

Lehet mellé tejfölt kínálni.

[box style=”info”]Ez a remek leves saját ötlet alapján készült. Csorbákat (savanykás leves) kedvelő ember vagyok, számtalan változatban készítettem már.

Gondoltam miért is ne lehetne halból is elkészíteni? 🙂 Nem okozott csalódást, jó étvágyat kívánok! Csak ajánlani tudom, annyira finom!:-). remek karácsonyi fogás is lehet. Cukorbetegek étrendjébe is ajánlani tudom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Diétás receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is