Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halászlé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy ponty

Alaplébe

  • törpeharcsa
  • ponty feje
  • keszeg
  • kárász
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • vörösbor
  • olaj
  • csípős paprika
  • só
Halászlé

Elkészítése

A pontyot felszeletelem patkó alakúra, majd sózom és borsozom. Legalább 2 órát hagyom állni a fűszerben.

Egy fazékba felteszem főni az apró halakat, a hal fejét, sót, borsot, babérlevelet, felaprított vöröshagymát, 3 evőkanál pirospaprikát, csípős paprikát és konzervet. Amikor megfőtt, leszűröm, a halakat kiszálkázom és átpasszírozom.

A leszűrt hallevet visszateszem a gázra, beleadagolom az átpasszírozott halat, teszek bele 1 evőkanál étolajat, 1,5 dl vörösbort, és végül a pontyszeleteket. Pár percig főzöm, és kész.

Sztori: A férjem nagy HO-Hó. Ő fogja a halakat, konyhakészre adja főzésre vagy sütésre.

https://receptneked.wps.hu/levesek/halaszle/