Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 sárgarépa egy db kisebb zellergumó egy szál petrezselyemgyökér 15 dkg zöldbab egy szelet káposzta (kb 15-20 dkg) egy fej vöröshagyma egy ek olaj egy tojás lestyán petrezselyemzöld 3 paradicsom (kb 40 dkg) 1 db paprika egy ek aprószemű zabpehely (vagy zabliszt) 2 ek finomliszt 2 ek reszelt cukkini (zsenge cukkini) só, bors egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.11.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa
  • egy db kisebb zellergumó
  • egy szál petrezselyemgyökér
  • 15 dkg zöldbab
  • egy szelet káposzta (kb 15-20 dkg)
  • egy fej vöröshagyma
  • egy ek olaj
  • egy tojás
  • lestyán
  • petrezselyemzöld
  • 3 paradicsom (kb 40 dkg)
  • 1 db paprika
  • egy ek aprószemű zabpehely (vagy zabliszt)
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek reszelt cukkini (zsenge cukkini)
  • só, bors
  • egy késhegynyi kurkuma

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk.

Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zellert, majd rátesszük a kurkumát, sót, felszeletelt káposztát, jól összeforgatjuk és felengedjük vízzel. Kb 1,5 liter vizet adtam hozzá.

Kis lángon elkezdjük főzni, beletesszük a zöldbabot is. Ízesítjük sóval, borssal, adunk hozzá egy egész fej hagymát, 3-4 szál lestyánt, zöld petrezselymet, paprika szeletet és a felszelelt paradicsomot (aki nem szereti a paradicsom héját, hámozza le).

Ameddig fő, elkészítjük a galuskát: lereszeljük a cukkinit, sózzuk, egy kicsit kinyomjuk belőle a nedvességet (összesen két evőkanálnyi héjas cukkinim volt), majd hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

Ha szükség lehet adni a masszához egy kis vizet, de nekem a cukkini engedett ki annyi nedvességet, hogy nem kellett. Nokedli szaggatóval a levesbe szaggatjuk.

Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére egy-két percig még főzzük, utána elzárjuk a lángot. Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyem és lestyán zölddel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is