Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis gulyásleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db gulyásleves kocka
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi őrölt kömény
  • 1 db babérlevél

Elkészítése

Az olajon aranysárgára sütjük a reszelt vöröshagymát, majd meghintjük pirospaprikával, és egy liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, a fűszereket és a fokhagymát. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhult. Ezután vízzel 1,2 literre felengedjük, és még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor csipetkét is főzhetünk bele, hogy kiadósabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hamis-gulyasleves-2/