Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Hamis gulyásleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg krumpli 25 dkg leveszöldség (3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kisebb karalábé, 1 darabka zeller) 1 fej vöröshagyma 1 ek tyúkzsír 1 kk só 1 marhahúsleves kocka 1 tk őrölt pirospaprika 1 ek házi darált paprika 1 nagy csipet bors 1,5 l víz Csipetkéhez: 1 közepes tojás 3 púpos ek liszt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg leveszöldség (3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kisebb karalábé, 1 darabka zeller)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek tyúkzsír
  • 1 kk só
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 nagy csipet bors
  • 1,5 l víz

Csipetkéhez:

  • 1 közepes tojás
  • 3 púpos ek liszt


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát apróbb kockára vágjuk, a sárgarépát, a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a karalábét, zellert és a krumplit kisebb darabokra vágjuk.

A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel, leveskockával, darált paprikával. Fedő alatt hagyjuk főni.

Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel összedolgozzuk. Apró golyókat csipkedünk és sodrunk a levesbe.
Ha már minden zöldség puha és a tészta is megfőtt, elzárjuk és melegen kínáljuk.
[box style=”info”]Frank Júlia receptjei közül választottam. Már sokféle gulyást készítettem, de hamisat most először. Annyit változtattam rajta, hogy az eredeti kezdeti szalonna lepirítást elhagytam (van a családban, aki nem kedveli a szalonnát a levesben) és tyúkzsíron pirítottam meg a vöröshagymát. Így is remek, ízletes és laktató lett.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is