Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis gulyásleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 dkg zsír (vagy étolaj)
  • 8 dkg hagyma
  • 0,5 dkg pirospaprika
  • 60 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • 1 paradicsom vagy ennek megfelelő lecsó
  • 3 db zöldpaprika

Elkészítése

A zsírt egy lábasban felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, és összekeverjük. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és addig pároljuk, amíg üvegesedni kezd. Ha ez bekövetkezik, húsleves alappal felöntjük. Amikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a darabokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot vagy lecsót. Utána ízesítjük, és nokedlivel tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hamis-gulyasleves/