Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis raguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg darált hús
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 közepes zöldség
  • 1 kisebb fej hagyma
  • zöldborsó
  • karfiol
  • 1 db babérlevél
  • 3 szem bors
  • 1 kiskanál liszt (vagy gombaleves por )
  • ételízesítő
  • levestészta (vagy rizs )

Elkészítése

Az apróra vágott hagymát és zöldségeket olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, és tovább pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor meghintjük liszttel vagy gombalevesporral, és még egy kicsit tovább dinszteljük, hogy a liszt vagy levespor jól elkeveredjen.

Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a szemes borsot, a babérlevelet és az ételízesítőt. Főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Amikor a zöldségek már majdnem készek, hozzáadjuk a levestésztát vagy a rizst, és addig főzzük, amíg megpuhulnak.

A levest ízlés szerint egy kis citromlével, ecettel vagy tejföllel ízesíthetjük, hogy még gazdagabbá és ízletesebbé tegyük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/hamis-raguleves/