Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Hamis vadas leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megpároljuk rajta a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Meghintjük a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Felöntjük kb. 3 liter vízzel. A leveshez hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, a megpucolt vöröshagymát, és a szelet zellert. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórunk bele egy csipet őrölt köményt. Közben elkészítjük a gombócokat. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.08.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megpároljuk rajta a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Meghintjük a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Felöntjük kb. 3 liter vízzel.

A leveshez hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, a megpucolt vöröshagymát, és a szelet zellert. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórunk bele egy csipet őrölt köményt.

Közben elkészítjük a gombócokat. A zsemléket kis kockákra vágjuk, és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Ezután meglocsoljuk a tejjel, és hagyjuk, hogy teljesen magába szívja. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a petrezselymet, egy csipet sót, a tojást, és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. A masszából kis gombócokat formázunk.

A gombócokat a forrásban lévő levesbe tesszük, és kb. 5 perc alatt megfőzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a mustárral, majd a leveshez adjuk. Óvatosan összeforraljuk, és citromlével ízesítjük.

Tálaláskor friss petrezselyemmel díszíthetjük a levest.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is