Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis vadas leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab burgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szelet zeller
  • 2 darab babérlevél
  • 2 darab zsemle
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • kevés citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 0,5 evőkanál petrezselyem
  • 0,5 kávéskanál őrölt kömény

Elkészítése

Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megpároljuk rajta a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Meghintjük a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Felöntjük kb. 3 liter vízzel.

A leveshez hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, a megpucolt vöröshagymát, és a szelet zellert. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórunk bele egy csipet őrölt köményt.

Közben elkészítjük a gombócokat. A zsemléket kis kockákra vágjuk, és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Ezután meglocsoljuk a tejjel, és hagyjuk, hogy teljesen magába szívja. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a petrezselymet, egy csipet sót, a tojást, és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. A masszából kis gombócokat formázunk.

A gombócokat a forrásban lévő levesbe tesszük, és kb. 5 perc alatt megfőzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a mustárral, majd a leveshez adjuk. Óvatosan összeforraljuk, és citromlével ízesítjük.

Tálaláskor friss petrezselyemmel díszíthetjük a levest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hamis-vadas-leves-2/