Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Gulyáslevesek

Leves receptek

Hargitai tejfölös gombaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg gomba 30 dkg savanyú káposzta 20 dkg kolbász 30 dkg burgonya 1 közepes fej vöröshagyma 5 dkg füstölt szalonna 2 dl tejföl 2 csapott ek liszt só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 teáskanál oregánó 4 ek napraforgó olaj 1,5 l víz Elkészítése: A szalonnát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk. Rátesszük az apróra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.02.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek liszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1,5 l víz


Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk. Rátesszük az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Közben vékonyra felkarikázzuk a kolbászt, rátesszük a hagymára és kicsit átsütjük.

A savanyú káposztát átmossuk, kicsit felaprítjuk, ezt is hozzáadjuk a szalonnás-kolbászos keverékhez. Annyi vízzel felengedjük, ami bőven ellepi. Felforraljuk, néhány perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk.

Addig főzzük, amíg minden megpuhul. A tejfölt elkeverjük a liszttel és besűrűsítjük vele a levest.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is