Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 30 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg kolbász
- 30 dkg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek liszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 4 ek napraforgó olaj
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk. Rátesszük az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Közben vékonyra felkarikázzuk a kolbászt, rátesszük a hagymára és kicsit átsütjük.
A savanyú káposztát átmossuk, kicsit felaprítjuk, ezt is hozzáadjuk a szalonnás-kolbászos keverékhez. Annyi vízzel felengedjük, ami bőven ellepi. Felforraljuk, néhány perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk.
Addig főzzük, amíg minden megpuhul. A tejfölt elkeverjük a liszttel és besűrűsítjük vele a levest.