Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hentesleves gazdagon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,25 fej karalábé
  • 0,25 fej zeller
  • 1 fej karfiol
  • 5 dkg zöldborsó
  • 2 darab burgonya
  • 3 szelet bacon
  • 1 darab paprika
  • 5 dkg tarhonya
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
  • só
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál bazsalikom

Elkészítése

Az apróra vágott vörös és fokhagymát a felforrósított zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott bacont és azt is megpirítjuk.

A répát, zöldséget, karalábét, zellert, miután meghámoztuk és kockákra vágtuk, a hagymához adjuk a borsóval együtt. Néhány percnyi párolás után pirospaprikával meghintjük, majd felöntjük vízzel (3-4 literrel) és a paradicsomlével. Fűszerezzük ízlés szerint és beletesszük a paprikát egészben.

Kb 30 perc főzés után a karfiolt kis darabokra szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és a leveshez adjuk.

A tarhonyát szárazon vagy minimális olajon megpirítjuk és kis hűlés után hozzákeverjük a leveshez.

Ízesítjük még, ha szükséges és készre főzzük a levest.

Melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hentesleves-gazdagon/