Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg áfonyaleves citromhabbal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg áfonyadzsem
  • 2,5 dl kadarka
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál citromhéj
  • 0,5 db citrom
  • 1 dl főzőtejszín
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítése

A dzsemet a borban megfőzzük. A tejbe elkeverjük a lisztet, fahéjat, citromhéjat, és a cukrot. Ezt a keveréket hozzáadjuk a boros dzsemhez, felforraljuk, és szitán átszűrjük. Jól lehűtjük , tetejét citrommal ízesített felvert tejszínhabbal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-afonyaleves-citromhabbal/