Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg almaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom héja
  • 1 vanília puding
  • 2 dl  tejföl
  • 6-8 alma (savanykás)

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Felteszünk egy kb. 3 l-es lábost félig vízzel melegedni, amint az alma kész, beledobjuk. Ízesítjük cukorral, sóval, és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.Amint felforrt, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt a pudingporral és egy kevés leveslével simára keverjük, majd folyamatos keverés közben a leveshez öntjük. Forrás után még 5 percig csendes tűzön pötyögtetjük, és kész is! Ízesíthetjük tetszés szerint a citrom levével is.Kihűtve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-almaleves/