Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg barackleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5-6 kajszibarack
  • 2-3 őszibarack
  • fél citrom
  • cukor (ízlés szerint)
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • víz
  • fél liter tej
  • 1 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
  • 1 dl főzőtejszín


Elkészítése:

A barackokat megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy közepes méretű fazékban tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Adunk hozzá cukrot ízlés szerint, egy csomag vaníliás cukrot, csipetnyi sót, valamint egy jól megmosott citrom felét.

Összefőzzük, majd ha már a gyümölcs megpuhult, levesszük a tűzről, a citromot kivesszük belőle és a többit összeturmixoljuk.

Ezután újra feltesszük főni. A pudingot csomómentesre keverjük a tejben, majd ha a levesünk ismét forr, akkor beleöntjük. Hozzáadjuk a tejszínt is és kevergetjük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.

Ha kész, kihűtjük. Tálaláskor adhatunk hozzá bármilyen gabonapelyhet.

Díszíthetjük tejszínhabbal.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-barackleves/