Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hideg kovászos uborka krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg kovászos uborka
  • 1,5 dl az uborka levéből
  • 2,5 dl hideg zöldség alaplé
  • 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 2 kisebb ág rozmaring
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • kevés só


Elkészítése:

A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.

A petrezselymet durvára vágjuk, a rozmaringágakról eltávolítjuk a leveleket, melyeket szintén felaprítunk.

Az uborkákat apróra kockázzuk. Turmixgép poharába halmozzuk a zöldségeket, felöntjüka folyadékokkal, hozzákanalazzuk a joghurtot, beleőröljük a borsot és erős fokozaton összeturmixoljuk.

Kóstolást követően, ha szükséges utánízesítjük. Az uborka minőségétől függően a folyadék lehet több vagy kevesebb is. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/hideg-kovaszos-uborka-kremleves/